Franse bergkaas

De Abondance is een bergkaas uit de Franse Savoie. De smaak is subtiel, zacht en met een lichte toon van hazelnoten. De naam van deze kaas is afkomstig van de gelijknamige koeien (roodbont) die daar te vinden zijn in het heuvelachtige landschap. Deze koeien zorgen voor de melk voor de lokale kaasmakerijen.

De Abondance is circa 3 maanden gerijpt en is heerlijk voor op je kaasplankje, maar ook erg goed te gebruiken in bijvoorbeeld een kaasfondue.

Productinformatie

Ingrediënten

Rauwe koemelk (FR), zout, zuursel, dierlijk stremsel

Allergenen

Melkeiwit, lactose

Vetgehalte

50+

Formaat

9 kg

Artikelnummer

200022

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1740 kJ / 420 Kcal
Eiwit
25,3 g
Koolhydraten
< 1,0 g
Waarvan suikers
< 0,5 g
Totaal vet
35,0 g
Verzadigd vet
23,8 g
Zout
1,6 g