Dit pasta recept is met heerlijk romige kaassaus, spekjes en spinazie. Heb je nog andere groenten in je kast liggen die op moeten? Verwerk ze dan in deze makkelijke pasta, zodat je de leftovers niet hoeft weg te gooien!

  1. Breng in een middelgrote pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta vervolgens beetgaar in circa 11 minuten.
  2. Kook ook de spinazie kort in kokend water.
  3. Heb je nog meer groenten dan spinazie, bak dan je champignons/paprika/ui in een koekenpan.
  4. Smelt 2 el boter in een koekenpan en bak de spekjes.
  5. Roer met een garde 1 el bloem door de spekjes. Voeg dan al roerend beetje bij beetje 250 ml melk toe. Laat de saus 3-4 minuten indikken en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de pasta, spinazie (en evt. de andere groenten) en kaas toe aan de pan met saus en roer goed door, totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!